Svenska HPN-F�reningen

Sommarträff Vilsta Sporthotell Eskilstuna AB 2018


Årets upplaga av sommarträffen hölls i tätorten Eskilstuna mellan 28/6 - 1/7 och vi bodde på Vilsta Sporthotell Eskilstuna AB.

I år firade vi 25-årsjubeleum med dunder och brak. Efter att man hade checkat in och hittat sina rum, så fanns middagen framställd för oss hungriga, som vi oftast är haha. Senare på kvällen blev det fika och mer information om hur agendan kommer att se ut under denna sommarträff.

I år var solen och värmen verkligen på vår sida med mycket bad och besök på hotellets tillgängliga spa. Den höga värmen uppskattades kanske inte av alla och fläktarna gick nästan oavbrutet på rummen hos de som hade men efter ett tag hade man vant sig vid värmen och alla var glada i alla fall. På fredagen startades aktiviteter som bl.a. bäversafari, zoo, tivoli och mycket annat. Vi hade även det årliga årsmötet samt bjudit in Stefan Branth för föreläsning som verkligen var uppskattat.

Fotbolls-VM pågick samtidig och spänningen framför tv:n runt varje match var näst intill olidlig. Ifall man inte ville se fotboll kunde man t.ex. antigen ta en promenad på en slinga som fanns runt hela området, traska upp och ner för skidbacken, umgås och prata med andra för att ta eller dela information om livet med dropp, stomipåsar, mediciner, sjukhusbesök och allt det andra som hör livet till för oss.

Bland de yngre ritades teckningar kring ordet vänskap som skulle sättas ut för utställning till ESPEN. Även en höghöjsbana erbjöds bland träden för de som kände sig manade. En instruktör fanns tillhands ifall det skulle behövas och han var oerhört imponerad att så pass många vågade ta sig upp i luften. Som tidigare träffar går tiden för fort och söndagen hade kommit. Efter frukost blev det fotografering med alla och diagnosbärarna, innan alla tackade för sig och åkte hemåt.

Ser verkligen fram emot till nästa år!

Text: Erik Adler


Styrelsemöten

Styrelsen har telefonmöten ca en gång i månaden samt träffas en gång i halvåret. Årsmöte sker i samband med sommarträffen en gång per år.

Forskning och utveckling

Föreningen följer forskning och utveckling med hjälp av läkare, sjuksköterskor och dietister med flera som har patienter med HPN.

HPN-Spegeln

Som medlem eller stödmedlem får Du vårt föreningsblad som utkommer 1 gång per år.